Zomertriathlon september 2019

Welkom op de site van de

VanderLied Zomertriathlon 2019!

Als vervolg van vorig jaar zullen IJsclub Losser en D.S.V. de Skeuvel ook dit jaar weer de handen ineenslaan om een zomertriathlon te organiseren. Deze triathlon bevat de onderdelen skeeleren, fietsen en hardlopen en kan door jeugd vanaf 12 jaar (in teamverband) afgelegd worden.

De VanderLied zomertriathlon zal plaatsvinden op zondag 15 september 2019. Het eerste startschot gaat om 10:30 uur en om 15:00 uur zal iedereen weer klaar zijn. De kosten voor de triathlon zijn afhankelijk van de categorie waaraan mee wordt gedaan.

Afstanden

De volgende afstanden kunnen worden verreden:

Kort: 5 km skeeleren – 10 km wielrennen – 2,5 km hardlopen

Lang: 10 km skeeleren – 20 km wielrennen – 5 km hardlopen

Team: Met drie deelnemers die elkaar afwisselen wordt de langste afstand afgelegd!

Deze drie afstanden kunnen door iedereen vanaf 16 jaar gekozen worden.

Voor de jeugd gelden de volgende mogelijkheden:

12-14 jaar: In teamvorm wordt door de jeugd de kortste afstand afgelegd

14-16 jaar: Keuze tussen kort individueel of in team de langste afstand

Bij de korte en de lange afstand zal in de uitslag onderscheid worden gemaakt tussen dames en heren. Bij de teams zal daarnaast de categorie gemengd worden meegenomen in het eindklassement.

Voor de VanderLied zomertriathlon 2019 gelden de volgende kosten:

Jeugd van 12-14 jaar: 12 euro per team

Individuele afstand (zowel kort als lang): 8 euro

Team afstand lang (14+): 12 euro per team

Daarnaast worden er gebruik gemaakt van transponders en elektronische tijdwaarneming. Mocht je in het bezit zijn van een eigen transponder, dan kun je dit aangeven bij de inschrijving. Mocht je niet in het bezit zijn van een transponder, dan dien je deze te huren bij de organisatie. Mocht je geen lid zijn van een vereniging aangesloten bij de KNSB, worden er daarnaast nog 1 euro verzekeringskosten gerekend.

Programma

Aanmelden kan vanaf 09.30. De eerste categorie start om 10.30. De prijsuitreiking voor alle categorieën zal rond 14.30 plaatsvinden. Het exacte programma zal later bekendgemaakt worden.

Locatie

De wedstrijd zal verreden worden in de buurt van combibaan Losser. Er zijn hier parkeermogelijkheden. Het adres van de combibaan is Nilantspad 3, 7581 BA Losser.

Het parcours voor de verschillende onderdelen zal later bekend gemaakt worden.